dijous, 27 de febrer del 2014

Situació social a l'edat mitjana


FEUDALISME:  El feudalisme (segles IX-XV) és el sistema polític, econòmic i social propi de l'Edat mitjana a Europa. Els regnes es dividien en petits territoris semiindependents on el senyor proporcionava protecció als seus vassalls a canvi de tributs i treball a les seves terres. Els senyors feudals eren nobles o membres de l'Església i tenien una relació de dependència més o menys forta amb el rei de cada regió.

 
NOBLESA:  La noblesa és un estat hereditari tradicional que existeix avui en molts països (principalment actuals o anteriors monarquies).Els nobles vivien en castells o grans palaus.



CLERGAT: El clergat engloba de forma general a totes aquelles persones que han estat ordenades en el servei religiós. Depenent de la religió, el clergat generalment es dedica als diversos aspectes del ritual religiós, a l'ensenyament o a l'evangelització. El clergat vivia en monestirs.


POBLE: El  poble es considera els agricultor,ramaders, escoltors i entre ells altres. Es a dir els que estaven per davall de la noblesa i el clergat. Tots ells acostumaven a viure en petites cases.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada